Twente houdt hoop op transfer Ziyech: 'We kunnen wat koopjesjagers verwachten'

Twente houdt hoop op transfer Ziyech: 'We kunnen wat koopjesjagers verwachten'

24-08-2016 06:45
30

FC Twente gaat er nog altijd vanuit dat Hakim Ziyech voor de transferdeadline van volgende week woensdag vertrokken is uit Enschede. Toch heeft technisch manager Ted van Leeuwen daar momenteel geen concrete aanwijzingen voor.

"Het is meer mijn gevoel dan een vaststaand feit", reageert Van Leeuwen in TC/Tubantia. Er sluimert al enige tijd interesse rond Ziyech, die tien tot vijftien miljoen euro moet kosten. "Het verbaast mij ook dat hij nog steeds niet is verkocht. Feit is, dat dit de raarste transferwindow is van de laatste tien jaar. Er gebeurt vrijwel niets. Ja, in het hoogste en laagste segment wel, maar daar tussen ligt de handel vrijwel stil en wie je in de voetballerij ook spreekt: niemand snapt hoe dat komt."

In het geval van Ziyech lijken clubs voor zo min mogelijk geld op de eerste rij te willen zitten door de financiële situatie van Twente. "We kunnen de komende dagen zeker wat koopjesjagers verwachten", zegt Van Leeuwen. "Maar tegen die clubs kan ik alleen maar zeggen: wij hebben een bepaald bedrag in ons hoofd wat er onder de streep voor ons moet overblijven en daar wijken we niet vanaf. Als dat geld niet op tafel komt, blijft Hakim gewoon."

Van Leeuwen spreekt tegen dat de zaakwaarnemer van de middenvelder, Mustafa Nakhli, er debet aan is dat een transfer niet van de grond komt. "Mensen die beweren dat de zaakwaarnemer de transfer frusteert, zijn mensen die zelf een deel van de koek willen hebben. Hakim en Mustafa weten heel goed wat ze wel en niet willen."