Gudde stuurde medewerkers mee met beruchte supportersgroepen: Overal gezocht

Gudde stuurde medewerkers mee met beruchte supportersgroepen: "Overal gezocht"

24-08-2016 07:00
23

Feyenoord hoopt met de ingrijpende maatregelen rond de Europa League-duels nieuwe incidenten te voorkomen én harde sancties van de UEFA te verijdelen. Algemeen directeur Eric Gudde liet zich voor het besluit van de club uitgebreid informeren.

Zo ging Gudde langs bij bestuursvoorzitters van grote Nederlandse ondernemingen, specialisten op het gebied van gedragswetenschappen, massamanagement en psychologie. Ook informeerde hij bij andere clubs met een bloedfanatieke aanhang, waaronder het Hongaarse Ferencváros. De directeur stuurde zelfs medewerkers van Feyenoord mee met beruchte supportersgroepen van andere clubs.

"We hebben overal gezocht naar oplossingen", reageert Gudde in het Algemeen Dagblad. "Wij hebben een deel van onze aanhang niet onder controle. Dit maatschappelijke probleem ga ik niet in mijn eentje oplossen. Maar wij willen wel een voortrekkersrol vervullen."

Feyenoord laat tijdens Europese thuiswedstrijden dit seizoen nog maar 26.000 fans toe. Ook komen er netten van tien meter hoog voor de tribunes te hangen. De Rotterdamse club hoopt daarmee nieuwe incidenten, zoals tijdens het treffen met Roma in februari 2015, te voorkomen.