Wijnaldum: Waarom? Ik vind dat we in Nederland een beetje te negatief denken

Wijnaldum: "Waarom? Ik vind dat we in Nederland een beetje te negatief denken"

24-08-2016 07:58
15

Georginio Wijnaldum staat met Oranje voor het begin van de WK-kwalificatiereeks. De middenvelder van Liverpool ziet geen reden waarom het Nederlands elftal na het EK 2016 ook het WK 2018 zou missen.

Bang voor een nieuw Oranje-drama is Wijnaldum totaal niet. "Waarom? Ik vind dat we in Nederland een beetje te negatief denken. Dat we het EK misten, deed pijn, maar je ziet wel dat er een soort wisseling van de wacht is geweest", zegt de Liverpool-speler in gesprek met Voetbal International. "Veel nieuwe spelers zijn bij Oranje gekomen. Ik heb sterk het gevoel dat er wel iets aan het ontstaan is."

"We moeten gewoon niet meer kijken naar vroeger, toen de Nederlandse internationals bij de allergrootste clubs in Europa speelden", vervolgt Wijnaldum. "Maar kijk wat er wél is gebeurd: Vincent Janssen zit bij Tottenham, ik bij Liverpool, Bruma is naar Wolfsburg en ik speelde laatst een oefenwedstrijd tegen AS Roma en Kevin Strootman is terug, hoor. Sterk en scherp, nog steeds top, ondanks twee zware blessures. Er is geen reden tot wanhoop, dat heeft het WK van twee jaar geleden toch wel uitgewezen? Wij hadden in Brazilië niet de beste spelers van het WK, maar er waren weinig ploegen hechter dan wij. Daarmee compenseerden we alles."

Nederland begint de WK-kwalificatiereeks met een wedstrijd tegen Zweden op 6 september.