Update: Anderlecht doet zaken met Italianen en maakt weg vrij voor Henriksen

Update: Anderlecht doet zaken met Italianen en maakt weg vrij voor Henriksen

24-08-2016 15:54
5

De interesse van Anderlecht in Markus Henriksen lijkt serieus te gaan worden. Dennis Praet, de speler die de AZ'er in Brussel moet opvolgen, vertrekt namelijk naar Sampdoria. Het is nog wachten op de officiële bevestiging van Anderlecht en de Italiaanse club, maar in La Dernière Heure gaf hij al een afscheidsinterview.

"Ik was de voorbije weken toch een beetje ongerust, want ik dacht dat mijn transfer veel sneller zou worden afgerond", zegt de 22-jarige middenvelder woensdag. De onderhandelingen tussen beide clubs hielden lang aan, mede omdat Anderlecht de vraagprijs niet of nauwelijks liet zakken. Naar verluidt is Sampdoria uiteindelijk bereid geweest om tussen de acht en tien miljoen euro voor Praet te betalen. 

Wedden

Meer odds

"Dat is veel geld voor een speler met een contract van nog slechts één jaar. Het is mooi dat Sampdoria deze inspanning heeft gedaan. Dat bewijst dat ze me echt willen'', aldus een tevreden Praet. Sampdoria lijkt niet de grote club waar de Belg aanvankelijk op zat te wachten. "Maar zij wilden het gevraagde bedrag betalen en deze competitie trekt me aan. We spelen matchen tegen Juve, Milan, Roma en Napoli."

Anderlecht heeft Henriksen ondertussen op het oog als opvolger van Praet. Eerder nam de club via een tussenpersoon al contact op met AZ over de Noor en volgens De Telegraaf heeft de Belgische club vijf miljoen euro over om de middenvelder los te weken in Alkmaar.

Update 15.54: Dennis Praet mag zich officieel speler van Sampdoria noemen. De Belgische middenvelder komt over van Anderlecht en tekent voor vier seizoenen. Praet speelde sinds zijn zestiende voor paars-wit en veroverde drie titels. Zijn officiële vertrek plaveit mogelijk de weg voor AZ'er Markus Henriksen.