Gevaar van Rostov aangestipt: 'Maar als Ajax vlijmscherp is, moet het lukken'

Gevaar van Rostov aangestipt: 'Maar als Ajax vlijmscherp is, moet het lukken'

24-08-2016 09:00
10

Hoewel Bram Nuytinck er met Anderlecht niet in slaagde om zich te ontdoen van FK Rostov, geeft hij Ajax woensdagavond een goede kans in Rusland. "Maar dan is er negentig minuten lang opperste concentratie vereist", zegt de verdediger in De Telegraaf.

Volgens Nuytinck kan Ajax hoop putten uit het optreden van Anderlecht in Rostov aan de Don. "Eigenlijk waren de omstandigheden wel oké", zegt de ervaringsdeskundige. "Het stadion is niet op en top. De kleedkamers zijn oud en klein, maar het veld is goed. Het publiek is niet heel vijandig. Daar hoeft Ajax niet bang voor te zijn."

De equipe van Peter Bosz moet wel waakzaam zijn voor counters. "Tegen ons trokken de Russen ook een muur op. En door het resultaat in Amsterdam zullen zij nu in eigen huis even defensief spelen, denk ik. Ze spelen fantastisch vanuit de organisatie en hebben de mentaliteit en discipline om dat de hele wedstrijd vol te houden. Rostov loert op foutjes en kan dan genadeloos toeslaan."

Daarnaast zijn de Russen gevaarlijk uit spelhervattingen. "De spelers van Rostov zijn groot en fysiek sterk, waardoor elke vrije trap of corner levensgevaarlijk kan zijn", aldus Nuytinck, die desondanks hoopvol gestemd is. "Als Ajax zijn eigen spelletje kan spelen en vlijmscherp is, moet het lukken."

Lees ook: Ajax in Champions League-onwaardige omstandigheden: handboeien om de fans te scheiden