De Boer over veelbesproken Milik-wissel: Misschien Davy eruit moeten halen

De Boer over veelbesproken Milik-wissel: "Misschien Davy eruit moeten halen"

24-08-2016 08:33
25

Frank de Boer merkte een jaar geleden al dat hij moeite had om zich op te laden voor een nieuw seizoen met Ajax. Dat vertelt de huidige coach van Internazionale in gesprek met Voetbal International.

"In de vorige zomer bekroop me ineens een vreemd gevoel. De seizoensvoorbereiding ging beginnen en ik merkte dat ik mezelf ertoe moest aanzetten", zegt De Boer in het weekblad. "Dat was een signaaltje. Ik dacht: Daar gaan we weer. Weer hetzelfde liedje, weer trainen op balbezit en drukzetten, weer naar De Lutte. Dat bedoel ik niet oneerbiedig, het was gewoon mijn gevoel op dat moment. Zo dat ik had nog nooit ervaren. Toen we eenmaal waren begonnen, ging ik gewoon volle bak ertegenaan, laat dat duidelijk zijn."

De Boer keek ook terug op de veelbesproken wissel van Arek Milik tijdens het duel met De Graafschap, waarin Ajax de titel verspeelde. "Dat was een van de keuzes waarover ik naderhand heb nagedacht. Misschien had ik Davy Klaassen eruit moeten halen. Dat heb ik overwogen. Een paar weken eerder, in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, speelde Davy ook heel matig, maar soorde hij vlak voor tijd. Dat nam ik mee in mijn afweging. Het zijn keuzes die je op dat moment maakt, met de beste bedoelingen. Nu we het over die middag hebben, komt dat klotegevoel weer naar boven", aldus De Boer in Voetbal International.