Koeman moet verder kijken na boodschap Moyes: 'Lastig om hem te vervangen'

Koeman moet verder kijken na boodschap Moyes: 'Lastig om hem te vervangen'

24-08-2016 08:54

Een tegenvaller voor Ronald Koeman op de transfermarkt. Sunderland-manager David Moyes heeft Lamine Koné verteld dat hij niet naar Everton mag verhuizen, omdat The Black Cats geen geschikte vervanger kunnen vinden.

Koeman haalde met Ashley Williams al een nieuwe centrale verdediger binnen, maar wil ook graag Koné inlijven. De Nederlandse trainer zag John Stones deze zomer immers naar Manchester City vertrekken. Een bod van bijna 16,5 miljoen euro op de 27-jarige Ivoriaan was echter niet genoeg om Sunderland te overtuigen.

"Ik heb dat aanbod een tijdje geleden ontvangen", reageert Moyes in The Daily Mail. "Ik had dat geld kunnen herinvesteren, maar dat is erg moeilijk. In de zin van wat je krijgt voor je geld. Het zou heel lastig zijn om Lamine te vervangen. Zolang we geen geschikte vervanger kunnen halen, zal ik nooit akkoord gaan met een deal. Ik heb dan ook gezegd dat Koné blijft."

Koné lijkt zelf wel zijn zinnen op een transfer naar Everton te hebben gezet. Hij meldde zich afgelopen weekeinde met een rugblessure af voor het competitieduel van Sunderland met Middlesbrough (1-2), maar daar worden in Engeland vraagtekens bij gezet.