In het kort: debuut Van der Vaart aanstaande, recordhouder Keane zwaait af

In het kort: debuut Van der Vaart aanstaande, recordhouder Keane zwaait af

24-08-2016 20:42
7

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Debuut Van der Vaart aanstaande
Deense media verwachten dat Rafael van der Vaart donderdagavond gaat debuteren voor zijn nieuwe club FC Midtjylland. De 33-jarige Nederlande zette twee weken geleden zijn handtekening onder een contract bij de Deense topclub, maar kwam sindsdien nog niet in actie. Midtjylland speelt donderdag in het kader van de Europa League tegen Osmanlıspor. Het thuisduel met de Turken werd met 1-0 verloren. 

Recordhouder Keane stopt ermee
Robbie Keane heeft zijn interlandcarrière per direct beëindigd. De topscorer aller tijden van Ierland kwam in totaal tot 145 interlands en 67 goals namens zijn vaderland. De 36-jarige Keane, in het verleden speler van onder meer Leeds United, Tottenham Hotspur en Liverpool en tegenwoordig actief bij LA Galaxy, neemt op 31 augustus afscheid. Dan speelt Ierland een vriendschappelijk duel met Oman.

Tegenvaller Go Ahead
De proefperiode van Gévero Markiet bij Go Ahead Eagles is uitgelopen op een fiasco. De verdediger, die ook als spits uit de voeten kan, liep woensdag een kuitblessure op en strompelde na een uur alweer van het trainingsveld. Dat meldt De Stentor. Markiet was in beeld als breedteversterking, maar Hans de Koning, trainer van Go Ahead, verwacht niet dat hij hem nog in actie zal zien in Deventer. Markiet is momenteel clubloos.

Champions League-tenue PSV
PSV speelt de uitwedstrijden van het komende Champions League-seizoen in een speciaal groen tenue. Het tenue refereert aan de clubhistorie van PSV uit de jaren '70 en '80, zo maakt de club woensdag op de officiële website bekend. In die tijdspanne speelden de Eindhovenaren in zes verschillende groene uittenues. Het shirt heeft een geheel groene achterkant, waardoor naam en rugnummer goed zichtbaar zijn.

AZ zwaait Janssen uit
Vincent Janssen krijgt komend weekend zijn afscheid bij AZ. Het Alkmaarse publiek krijgt zondag voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen NEC de kans afscheid van de topschutter, die deze zomer voor meer dan twintig miljoen euro overstapte naar Tottenham Hotspur. In dienst van AZ scoorde Janssen vorig seizoen 27 keer.

Oranje-vertrouweling vertrekt
Hans Jorritsma vertrekt als teammanager bij het Nederlands elftal. Op 1 januari 2017 gaat de man die sinds 1996 bij Oranje werkt met pensioen. Bij Oranje is de staf niet blij met het aanstaande vertrek van Jorritsma. "Ik stop gewoon per 1 januari, want dan heb ik de pensioengerechtigde leeftijd bereikt", zegt hij tegen Voetbal International. Ook fysiektrainer Arno Philips vertrekt. Zijn contract wordt tot grote onvrede van verschillende internationals niet verlengd.

Schade bij Nijland valt mee
Stef Nijland zet bij PEC Zwolle in op een rentree na de interlandperiode. De aanvaller moet door een hamstringblessure het duel met Heerenveen van komende zaterdag aan zich voorbij laten gaan. "De schade valt mee", zegt Nijland in de Stentor. "Ik had de eerste 48 uur veel pijn en vreesde dat er meer aan de hand zou zijn. Hoewel ik zelfs met wandelen nog last heb, gaat het wel wat beter. Het kan een verrekking zijn, maar zeker is dat er niets gescheurd is."