Man van Vermeer-pop staat voor rechter en hoort eis van Openbaar Ministerie

Man van Vermeer-pop staat voor rechter en hoort eis van Openbaar Ministerie

24-08-2016 10:58
34

De supporter van Ajax die in februari een zwarte pop aan een strop liet bungelen tijdens de Klassieker tegen Feyenoord, hangt een werkstraf boven het hoofd. Hij staat woensdag voor de rechter.

De 27-jarige verdachte, Ferdi T., wordt door justitie verdacht van bedreiging met de dood of zware mishandeling. Het Openbaar Ministerie eist tachtig uur werkstraf, waarvan veertig voorwaardelijk. Ook wil de officier van justitie hem een gebiedsverbod voor de Arena van drie jaar opleggen. T. kreeg al een stadionverbod opgelegd door Ajax.

De pop die Vermeer moest voorstellen hing tijdens de eerste helft van de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord over de reling van sfeervak 410. De doelman was jarenlang sluitpost van Ajax, alvorens hij aan het begin van vorig seizoen de overstap maakte naar de rivaal uit Rotterdam.

De publieke verontwaardiging na de actie was groot. "Zo groot, dat een door de wol geverfde voetbalprof als Kenneth Vermeer aangifte deed van belediging en bedreiging", aldus de officier van justitie volgens Metro. Ajax kreeg zelf overigens ook een straf. De KNVB legde de Amsterdamse club onder meer een boete van 10.000 euro op, omdat Ajax in de ogen van de voetbalbond niet snel genoeg had gereageerd.