'Barça spreekt vertrouwen uit in nieuwe Cillessen-concurrent en verlengt'

'Barça spreekt vertrouwen uit in nieuwe Cillessen-concurrent en verlengt'

24-08-2016 11:16
16

FC Barcelona hoopt deze week alle keepersproblemen in één klap op te lossen. Claudio Bravo wordt vervangen door Jasper Cillessen en Marc-André ter Stegen tekent een nieuw contract.

Dat meldt Sport woensdag. De komst van Cillessen en het vertrek van Bravo wordt waarschijnlijk vrijdag officieel gemaakt, waardoor Barça twee volwaardige keepers onder contract heeft staan. Ter Stegen, deze zomer vaak gelinkt aan een transfer, lijkt het volledige vertrouwen te krijgen van de clubleiding.

De 22-jarige Duitser kan naar verluidt zijn contract met twee jaar verlengen en gaat dat ook doen. Verwacht wordt dat Barça binnen enkele dagen met de bevestiging komt. De oude verbintenis van Ter Stegen liep medio 2019 af. Na de contractverlenging ligt hij tot de zomer van 2021 vast.

Ter Stegen kwam twee jaar geleden over van Borussia Mönchengladbach en keepte alleen de Champions League- en bekerwedstrijden. Verwacht wordt dat hij vanaf dit seizoen behoudens de duels in de Copa del Rey - die zijn voor Cillessen – elke week onder de lat wordt geposteerd door trainer Luis Enrique.