NEC verrast: Zaken gedaan in Kenia, maar zelfs daar maak je dit niet mee

NEC verrast: "Zaken gedaan in Kenia, maar zelfs daar maak je dit niet mee"

24-08-2016 11:28
8

NEC ligt overhoop met Majid Ashria, spelersmakelaar van het Qatarese World Sportbusiness. De Nijmeegse club zou achter zijn rug een contract hebben afgesloten met Kevin Mayi.

De Franse spits werd aangedragen door Ashria, die vervolgens niets meer hoorde en plotseling werd geconfronteerd met het nieuws dat de spits de overstap naar NEC had gemaakt. "Danny zat eind juli in Manchester, ik in Saudi-Arabië. Daar las ik dat Mayi medisch was gekeurd en direct een contract had getekend. Hoe kan dat? Ik was toen nog nooit met hem bij NEC geweest", zegt Ashria tegen Voetbal International.

De makelaars van Qatarese World Sportbusiness lijken gepiepeld door Futuralis, het makelaarsbureau dat nauw samenwerkt met NEC. "Ze hebben Mayi gepusht om te tekenen. Hij dacht dat het via mij was gegaan. Kévin zei: Ik schrok. Toen ik binnenkwam, zaten er vier makelaars", vervolgt hij. "Ik heb zaken gedaan in Kenia, maar zelfs daar maak je dit niet mee."

Door VI gevraagd naar een reactie, houdt Danny Hoekman, technisch directeur van NEC, zich op de vlakte. "Ik kan niet ontkennen dat het zo is gegaan, maar verder wil ik niet op deze kwestie ingaan."