Bosz duidelijk: Ik heb niets aan jongens die 90 of 95 procent zijn

Bosz duidelijk: "Ik heb niets aan jongens die 90 of 95 procent zijn"

24-08-2016 13:01
19

Peter Bosz bereidt zich voor op de cruciale terugwedstrijd tegen FK Rostov voor de play-offs van de Champions League. De trainer van Ajax kan weer beschikken over Nemanja Gudelj en ook Mitchell Dijks lijkt inzetbaar.

Of ze ook aan de start van de wedstrijd kunnen verschijnen wilde Bosz nog niet zeggen. "De jongens hebben vandaag (dinsdag, red.) weer volledig meegetraind, dan wil ik zelf ook even met ze zitten", laat de coach weten aan Ajax TV. "Dit zijn wedstrijden die op het scherpst van de snede gespeeld worden. Dan moet je honderd procent zijn, ik heb niets aan jongens die 90 of 95 procent zijn. Dan moeten ze heel eerlijk naar zichzelf zijn, maar ook naar de groep."

Plaatsing voor de groepsfase van het miljoenenbal zou ook het Champions League-debuut van Bosz betekenen. "Dat is op clubniveau het hoogst haalbare. Het is voor de club ook heel belangrijk, ook financieel. Je bent er heel dichtbij, één wedstrijd. Het is niet de makkelijkste, maar we gaan er alles aan doen om dat te bewerkstelligen."