Schweinsteiger reageert op United-situatie: 'Mijn laatste club in Europa'

Schweinsteiger reageert op United-situatie: 'Mijn laatste club in Europa'

24-08-2016 13:17
7

Bastian Schweinsteiger heeft woensdag op Twitter een korte verklaring gegeven over zijn huidige situatie bij Manchester United. Manager José Mourinho wenst dit seizoen geen beroep te doen op de ervaren middenvelder, die dan ook naar het tweede elftal is teruggezet.

'Manchester United zal mijn laatste club in Europa zijn', schrijft Schweinsteiger op Twitter. 'Ik respecteer andere clubs, maar Manchester United was de enige club die mij Bayern München kon doen verlaten. Ik sta klaar als het team mij nodig heeft. Dat is alles wat ik over de huidige situatie kan zeggen. Ik wil de fans bedanken voor de geweldige steun de afgelopen weken.'

Wedden

Meer odds

De verklaring van Schweinsteiger kan twee dingen betekenen: of hij blijft de rest van het seizoen bij Manchester United ook al is hij niet gewild, of hij maakt tussentijds nog de overstap naar een club buiten Europa.

Een toekomstig vertrek naar Amerika acht Manchester Evening News onwaarschijnlijk, tenzij de partijen een ontbinding van het contract overeenkomen. De huidige verbintenis van de Duitser loopt medio 2018 af. Schweinsteiger werd een jaar geleden door Louis van Gaal naar Manchester United gehaald maar kwam door blessureleed niet vaak in actie. In de selectie van Mourinho is vooralsnog geen plek voor hem.