Diks: Ik zei dat ik nieuw was bij Fiorentina en heel lang groot fan van hem was

Diks: "Ik zei dat ik nieuw was bij Fiorentina en heel lang groot fan van hem was"

24-08-2016 14:37
10

Kevin Diks maakte deze zomer de overstap van Vitesse naar AC Fiorentina, waarmee hij dit weekend speelde tegen het grote Juventus. Na afloop van dit duel kwam een grote droom van de rechtsback uit, namelijk een ontmoeting met de Braziliaan Dani Alves.

"Hij is mijn grote voorbeeld, dus dat was een mooi moment", zei Diks tegenover Vitesse TV bij zijn korte terugkeer in Arnhem. "Ik sprak hem kort na afloop van de wedstrijd in de kleedkamer van Juventus. Bovendien kreeg ik een shirtje van hem. Ik zei dat ik dit jaar nieuw was bij Fiorentina en al heel lang een groot fan van hem was, dat vond hij mooi om te horen", glimlacht de speler, die tevreden terugkijkt op zijn start in Italië.

"Het was aan veel dingen wennen: een nieuw spelsysteem, een nieuwe trainer, nieuwe spelers, en natuurlijk aan de taal. Maar in de trainersstaf spreken ze allemaal Engels, dus als de besprekingen in het Italiaans gedaan worden, vertalen zij het weer naar mij. Ik heb de jongens inmiddels goed leren kennen, en ik kan niet anders zeggen dan dat het een hele goede ploeg is. We spelen in een 3-5-2 systeem op een heel aanvallende manier, net als bij Vitesse."

Vooralsnog heeft Diks nog geen vaste basisplaats in Florence weten af te dwingen, maar naar eigen zeggen ontwikkelt de back zich goed bij zijn nieuwe werkgever. "Het is goed voor mij dat ik na de voorbereiding nu al op de bank mag zitten. Nu is het vooral afwachten tot de trainer me een kans gaat geven. Hij kent mijn kwaliteiten inmiddels, dus ik hoop dat dat moment snel komt", besluit Diks.