Feyenoorder: 'Misschien naar Engeland kunnen gaan, maar geld niet zaligmakend'

Feyenoorder: 'Misschien naar Engeland kunnen gaan, maar geld niet zaligmakend'

24-08-2016 14:08
15

Nicolai Jörgensen koos vanaf zijn vakantieadres van Ibiza voor een transfer naar Feyenoord. Al snel was de Deen eruit dat FC Kopenhagen verlaten voor de Rotterdamse club de juiste stap in zijn loopbaan was, laat hij weten in het magazine van ELF Voetbal.

"De club gaf mij goede vibes", aldus de spits. "Ik wist niet dat Feyenoord mij volgde. Mijn vriendin en ik waren met twee andere stellen op vakantie in Ibiza. Werd ik gebeld door mijn zaakwaarnemer. Die meldde mij dat Feyenoord serieuze belangstelling had en dat ik daar eens serieus over moest nadenken. Dat heb ik gedaan. Ik was er vrij snel uit. Na vier jaar Kopenhagen was ik toe aan een nieuwe stap in mijn carrière en Feyenoord leek die perfecte stap voor mij."

Jörgensen liet zijn partner een stem hebben in de transfer. "Mijn vriendin moet het hier ook naar haar zin hebben, dat woog zwaar mee in mijn beslissing. Misschien had ik ook wel naar Engeland kunnen gaan waar de bomen tegenwoordig tot de hemel groeien. Maar geld is voor mij niet zaligmakend. Ik doe wat het beste voor mij is en in deze fase van mijn carrière is dat Feyenoord."