Robben ziet bloeddorstig Dortmund en incompleet Bayern: Nooit excuus zijn

Robben ziet bloeddorstig Dortmund en incompleet Bayern: "Nooit excuus zijn"

24-08-2016 15:13
4

Bayern München begint komende vrijdag aan het nieuwe Bundesliga-seizoen. In de eigen Allianz ArenA ontvangt de club Werder Bremen, een treffen dat Arjen Robben tot zijn grote teleurstelling aan zich voorbij moet laten gaan.

De Nederlander is namelijk niet op tijd hersteld van een liesblessure, die hem in de voorbereiding trof. Ondanks het feit dat Robben de eerste wedstrijd tot zijn grote teleurstelling moet missen, wil hij zijn herstel niet overhaasten. "Het is niet alleen de bedoeling om weer fit te worden, maar ook om fit te blijven", aldus de aanvaller in gesprek met Müncher Merkur.

Met Bayern München gaat de 32-jarige linkspoot wederom op jacht naar het Duitse landskampioenschap, al wordt dat volgens Robben een zwaardere opgave dan de laatste seizoenen. "Onze concurrenten, en vooral Borussia Dortmund, zijn meer dan ooit gebrand om ons van de troon te stoten. Daar moeten wij waakzaam voor zijn en daarom moeten we er vanaf seconde één staan."

"Toch missen we nog enkele spelers die later terugkeerden van het EK in Frankrijk deze zomer, waardoor we over een paar weken misschien pas écht compleet zijn. Dat mag voor een club als Bayern echter nooit een excuus zijn", besluit de rechtsbuiten.