Rostov-spits lacht over Younes-wissel bij Ajax: Daarna werd het makkelijker

Rostov-spits lacht over Younes-wissel bij Ajax: "Daarna werd het makkelijker"

24-08-2016 14:53
41

Alexander Bukharov heeft in zijn dagen als speler van Azhi Makhachkala, Zenit Sint-Petersburg en Rubin Kazan het nodige meegemaakt, maar wat hij met Rostov beleefde tijdens het bezoek aan Ajax vorige week zal hij nooit vergeten.

"Ik heb al heel lang niet in zulke grote stadions gespeeld", zegt de Russische spits van de Ajax-opponent in de play-offs van de Champions League in het clubblad van Rostov. "Het was de eerste keer dat in de Amsterdam Arena speelde en ik was verrast over hoe mooi het stadion was." Ook de Champions League-hymne maakte indruk op Bukharov. "Een onvergetelijke sfeer. Mijn hart begon sneller te kloppen."

De 31-jarige neo-international van Rusland heeft een hoge pet op van Ajax en in het bijzonder Amin Younes. "Het Nederlandse voetbal is leuk", zegt Bukharov. "Ajax is een team met zijn eigen stijl, met spelers die vanaf jonge leeftijd zo worden getraind. Amin Younes speelde vorige week goed. Een snelle, technische speler. Het verbaasde me dat hij gewisseld werd. Daarna werd het makkelijker om te voetballen", lacht Bukharov, die met Rostov woensdag het 1-1 gelijkspel in de Arena verdedigt.