Fitte Krul op weg naar Ajax: Het gaat om een topclub en een topkeeper

Fitte Krul op weg naar Ajax: "Het gaat om een topclub en een topkeeper"

24-08-2016 16:18
37

De supporters van Ajax hoeven zich geen zorgen te maken over de fitheid van Tim Krul. De beoogde opvolger van Jasper Cillessen is zo goed als hersteld van zijn zware knieblessure.

Krul raakte in oktober geblesseerd bij het Nederlands elftal, maar is op de weg terug. "Tim is bijna helemaal fit, we hebben afgelopen weken samen getraind, volgende week zou hij de teamtraining weer hervatten", vertelt Simon Smith, keeperstrainer van Newcastle, aan Ajax Life.

Smith is blij met het aanstaande vertrek van Krul naar Ajax, dat hem voor een jaar huurt. "Tim moet spelen. Daar heb ik het een paar maanden geleden ook al met hem over gehad, dat het beter was dat hij werd verhuurd, om veel aan spelen toe te komen. Ajax geeft hem nu die mogelijkheid."

Krul heeft niet veel tijd nodig om zich aan te passen aan Ajax, verwacht Smith. "Het gaat om een topclub en een topkeeper, dus dat past goed samen. Tim is zeer gemotiveerd, heeft keihard gewerkt om weer fit te worden en is nu zelfs sterker dan voor zijn blessure. Voor zowel Tim als voor Ajax is dit een zeer goede stap."