Feyenoorder Jones: Ik kreeg veertig pond per week en woonde in een klein hotel

Feyenoorder Jones: "Ik kreeg veertig pond per week en woonde in een klein hotel"

24-08-2016 17:20
13

Brad Jones maakte deze zomer transfervrij de overstap naar Feyenoord en heeft daar tot op heden geen seconde spijt van gehad. De keuze was snel gemaakt toen de Rotterdamse club zich meldde.

Jones keepte sinds de winterstop voor NEC, maakte indruk en voelde zich mede daardoor klaar voor de stap hogerop. Feyenoord meldde zich na het wegvallen van Kenneth Vermeer. "Het was de club waar ik op hoopte", aldus de 34-jarige Australiër op de clubsite.

Zijn Eredivisie-debuut voor de Rotterdammers was een succes: een 0-5 zege op FC Groningen. "Dat kon eigenlijk niet beter. Het was fijn om weer op het veld te staan en een echte wedstrijd te spelen. We hebben die dag laten zien hoeveel kwaliteit we hebben. Het was een goede dag en een uitstekende start. In alle wedstrijden die ik speel, wil ik goed zijn, op de toppen van mijn kunnen."

Top was hij nog niet toen Jones op zestienjarige leeftijd naar Engeland verkaste om te gaan spelen voor Middlesbrough. "Als zestienjarige liet ik familie en vrienden achter voor een nieuw land en ik had nauwelijks geld. Ik kreeg veertig pond per week en woonde in een klein hotel. Dat was niet de meest ideale plek om te aarden. Maar als ik er nu op terugkijk, was het erg leerzaam."

Jones speelde in totaal dertien jaar voor Middlesbrough, alvorens Liverpool zich in 2010 meldde. "Als kind al was ik fan van Liverpool, dus dat was een makkelijke beslissing. Het was mijn droomtransfer. Ik had graag wat meer gespeeld bij Liverpool, maar ik heb er nooit spijt van gehad."