'Hij is beter, maar helaas. Barça kiest niet voor hem, maar voor Cillessen'

'Hij is beter, maar helaas. Barça kiest niet voor hem, maar voor Cillessen'

24-08-2016 17:52
14

Dmitri Bulykin verwacht woensdagavond een zware dobber voor Ajax op bezoek bij FK Rostov. Inzet is een ticket voor de groepsfase van de Champions League.

Ajax treedt om 20.45 uur aan in Rusland, waar het na de 1-1 van vorige week erop of eronder is. "Ik geef Rostov een goede kans", vertelt Bulykin aan het Russische Sports Daily. "Ajax is niet meer zo goed als vroeger. Het team zit in een transitiefase. Vorige week in Amsterdam speelden ze voor hun doen erg sterk."

De oud-spits van Ajax, maar ook ADO Den Haag, FC Twente en Anderlecht, denkt dat Rostov alles in eigen hand heeft. "Ze hebben het in de heenwedstrijd goed gedaan. Ik verwacht dat ze daarop voortborduren. Ajax heeft veel jonge spelers, dat is een voordeel voor Rostov."

Bulykin is ook op de hoogte van het feit dat Jasper Cillessen waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd keept bij Ajax, voor zijn vertrek naar FC Barcelona. "Ik denk niet dat dat een beslissende rol gaat spelen. Hij wist vorige week al van die interesse, maar liet toch een bal gemakkelijk door (de vrije trap van Christian Noboa, red.)."

"Of hij beter is dan Rostov-doelman Soslan Dzhanaev? De vorige wedstrijd heeft bewezen dat het niet zo is, maar helaas. Barça kiest niet voor hem, maar voor Cillessen", besluit Bulykin.

Lees ook: Ajax in Champions League-onwaardig stadion: handboeien scheiden fans