'Transfergekte' nekt onthutsend FC Groningen: Toen was ik er klaar mee

'Transfergekte' nekt onthutsend FC Groningen: "Toen was ik er klaar mee"

24-08-2016 19:00
17

Drie gespeeld, nul punten. De competitiestart van FC Groningen is dramatisch. Of zoals algemeen directeur Hans Nijland het verwoordt: "Het valt smerig tegen." 

"Zondag kwamen we tegen FC Twente met 3-0 achter, daarna maakten we 3-3 en vervolgens scoorden zij nog in blessuretijd. Te gek voor woorden. Uit tegen Excelsior en thuis tegen FC Twente mag je als FC Groningen niet verliezen. Het betekent ook dat een goede voorbereiding leuk en aardig is, maar dat zegt niets", analyseert Nijland in Voetbal International. "Hoewel we voldoende kwaliteit hebben. Een aantal dingen is wel verklaarbaar; we moeten wat nieuwe spelers inpassen en sommigen waren niet beschikbaar."

Waar de onthutsende start volgens hem aan te wijten is? "De afgelopen jaren hadden wij bij de start van de voorbereiding onze selectie al voor 99 procent rond. Dat is ons nu niet gelukt. Door de gekte op de transfermarkt. Spelers die wij voorheen voor acht ton tot een miljoen kochten, zijn voor ons niet meer haalbaar. We zijn heel lang op zoek geweest naar een linksback, zo moeilijk was het om die positie in te vullen", stelt de directeur. 

"Vorige week is het gelukt met Jason Davidson. Tijdens het EK zijn wij naar Frankrijk geweest voor een gesprek met de zaakwaarnemer van Ari Skúlason, de linksback van IJsland. We waren nagenoeg rond. Totdat IJsland won van Engeland. Opeens werd het salaris verdubbeld. Toen was ik er klaar mee, wij laten bij FC Groningen niet met ons sollen."