Verhuurd talent ambitieus: Ik zat bij PSV dichter bij de basis dan ooit tevoren

Verhuurd talent ambitieus: "Ik zat bij PSV dichter bij de basis dan ooit tevoren"

24-08-2016 19:13
8

Menno Koch hoopt dit seizoen in het shirt van FC Utrecht te bewijzen dat hij goed genoeg is voor het eerste elftal van PSV. De landskampioen heeft de jonge stopper gestald in stadion Galgenwaard. 

Koch (22) is ervan overtuigd dat hij het PSV-niveau aankan. "Ik zat bij PSV dichter bij de basis dan ooit tevoren", vertelt de rechtspoot woensdag in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb een heel goede voorbereiding gedraaid. Maar op dit moment is het vooral belangrijk uren te maken op Eredivisie-niveau. Hoe het dan volgend seizoen loopt, zien we dan wel weer. Ik ben erop gebrand hier zoveel mogelijk te spelen en een vaste waarde te worden."

Utrecht-trainer Erik ten Hag kent Koch nog van een paar jaar geleden. Toen was de oefenmeester in Eindhoven actief. "Zijn manier van trainen herkende ik in de eerste dagen meteen. Hij let erg op details, wil spelers ontwikkelen. En is van de lange trainingen. Prima, daar hou ik ook van. Alleen zo worden we sterker en fitter", aldus de verdediger, die eerder door PSV verhuurd werd aan NAC Breda.