Update: Van Breukelen doet geen concessies en grijpt naast komst Gullit

Update: Van Breukelen doet geen concessies en grijpt naast komst Gullit

26-08-2016 10:35
28

Het is nog niet definitief dat Ruud Gullit de opvolger van Dick Advocaat bij Oranje wordt. Dat zei de oud-international woensdag in de voorbeschouwing op Rostov - Ajax bij Veronica.

Gullit is de nummer één kandidaat om de naar Fenerbahçe vertrokken Advocaat op te volgen. Het leek ook al in kannen en kruiken tussen Gullit en de KNVB. "Nee, we zijn nog aan het praten", nuanceert de hoofdpersoon echter. "Er zijn nog wat onduidelijkheden waar ik nog wat vragen over heb. Het hangt van heel veel dingen af, onder meer dus over de vragen die ik heb."

Gullit liet eerder in De Telegraaf al weten dat hij benaderd was door de KNVB. "Ik ben afgelopen week gebeld door bondscoach Danny Blind of ik oren had naar een rol als assistent-bondscoach na het vertrek van Advocaat", zei Gullit. "Omdat ik ervoor openstond hebben we samen gesproken en gaf Blind me het gevoel dat ik een meerwaarde kan zijn in de staf bij Oranje en voor het team."

Update 25/8 7.00 uur: De KNVB hoopt donderdag of vrijdag definitief antwoord van Gullit te krijgen, zo meldt het Algemeen Dagblad. Vanwege bijvoorbeeld zijn werkzaamheden als analiticus in het buitenland kijkt Gullit momenteel hoe de rol van assistent-bondscoach in zijn leven past. 

Update 26/8 10.35 uur: Volgens De Telegraaf is het de KNVB niet gelukt om Ruud Gullit te strikken als assistent-bondscoach. De oud-topvoetballer zou graag aan de slag zijn gegaan bij de voetbalbond, maar kwam er niet uit met technisch directeur Hans van Breukelen. De krant schrijft dat 'Van Breukelen geen oplossing wilde vinden voor enkele simpele contractzekerheden', die voor Gullit belangrijk waren. Daardoor gaat de samenwerking niet door, zo heeft Gullit inmiddels bevestigd.