Bosz past Ajax-opstelling aan: 'Met hem grijp ik terug naar vorig seizoen'

Bosz past Ajax-opstelling aan: 'Met hem grijp ik terug naar vorig seizoen'

24-08-2016 20:24
12

Voor Peter Bosz was het de voorbije dagen geen issue of Jasper Cillessen ging keepen tegen FK Rostov. De Ajax-trainer wist dat hij de doelman zou gaan opstellen.

"Ik wist dat hij beschikbaar was en daarom stel ik hem ook op", zei Bosz voor het duel met Rostov tegen Veronica. "Voor mij was hij geen vraagteken. Maar ik vind altijd dat spelers nooit uit de media, maar van mij moeten horen of ze spelen. Daarom ging ik niet voordat die jongens het wisten de opstelling bekendmaken."

Ajax en Barcelona zijn in gesprek over een transfer van Cillessen, waardoor de doelman woensdag zijn laatste wedstrijd lijkt te spelen in Amsterdamse dienst. Bosz: "Die kans is groot. Of er een akkoord is? Dat weet ik echt niet. Ik heb me bezig gehouden met deze wedstrijd, die ontzettend belangrijk voor ons is." Op de naam van Tim Krul wilde de coach niet ingaan.

Tete en Viergever
In de opstelling van Ajax valt op dat Kenny Tete terugkeert. "Met Tete grijp ik terug naar de vastigheid van vorig seizoen", aldus Bosz, die Davinson Sanchez passeert. "Het is vandaag heel belangrijk om hun counter eruit te halen. Er zal goed gecommuniceerd moeten worden en dat is moeilijker als je de taal nog niet spreekt."

Mitchell Dijks viel geblesseerd af en wordt vervangen door Nick Viergever. "Mitchell is nog niet helemaal fit en ik vind dat je in deze wedstrijd voluit moet kunnen gaan. Dat is hij nog niet. Daarnaast heeft Viergever het goed gedaan vorig seizoen."