NEC bijt van zich af na aantijgingen: 'Die suggestie is pertinent onwaar'

NEC bijt van zich af na aantijgingen: 'Die suggestie is pertinent onwaar'

24-08-2016 22:03
7

NEC werd woensdag hard aangepakt door spelersmakelaar Majid Ashria, die de formatie uit Nijmegen ervan beticht spits Kevin Mayi achter zijn rug om te hebben vastgelegd. Via de officiële kanalen reageert algemeen directeur Bart van Ingen gepikeerd. 

"Wij hebben de transfer gesloten met het management van Kévin: CMB Sports, zoals ook geregistreerd bij de KNVB. Zijn management is gedurende de drie dagen dat zijn medische keuring plaatsvond en de papieren rond werden gemaakt, bij hem geweest in Nijmegen. Wij herkennen ons niet in de kritiek en terugkoppeling die Ashria geeft, simpelweg omdat hij als tipgever geen deel uitmaakt van het transferproces", aldus Van Ingen.

"De suggestie dat Mayi zelfs onder druk is gezet om te tekenen en de aanwezigheid van Futuralis Football Consultancy bij het ondertekenen, is pertinent onwaar. Ik kan daarbij nog maar eens duidelijk maken dat Futuralis géén stem heeft in het wel of niet halen van een speler, dan wel het doen van voorstellen of het rondmaken van contracten", vervolgt hij.

"Dat doet de club zelf. Futuralis Football Consultancy is sinds 2014 een deskundige en professionele adviespartner. Zij ondersteunen en adviseren ons en zetten te allen tijde het clubbelang voorop. Ik heb alle vertrouwen in hen en in de wijze waarop zij dat doen."