Landgenoot waarschuwt Van der Vaart: 'Iedereen is er enorm mee bezig'

Landgenoot waarschuwt Van der Vaart: 'Iedereen is er enorm mee bezig'

24-08-2016 22:20
2

De komst van Rafael van der Vaart naar Denemarken heeft in het Scandinavische land voor een heuse hype gezorgd. Veel voetbalfans kijken uit naar de eerste speelminuten van de 33-jarige linkspoot in het shirt van zijn nieuwe club FC Midtjylland, heeft ook Kees Luijckx gemerkt. 

De oud-speler van onder meer NAC Breda en Roda JC is zelf actief bij Sønderjyske. "Zelfs mijn teamgenoten hadden het alleen maar over hem, heel Denemarken is er enorm mee bezig. Laatst was Van der Vaart als toeschouwer aanwezig bij een wedstrijd van FC Midtjylland, de camera had meer oog voor hem dan de wedstrijd zelf", aldus Luijckx in gesprek met Voetbal International.

"Midtjylland is écht een heel goed team, zowel fysiek als technisch. Ze lijken minder vast te houden aan de statistieken waarmee ze beroemd zijn geworden. Maar nog altijd scoren ze enorm vaak uit standaardsituaties", weet de routinier. "Voor Rafael zal de Deense competitie niet zo makkelijk zijn als sommige zullen denken. Het tempo ligt enorm hoog, er wordt vrij direct gespeeld; als middenvelder moet je heel veel meters maken."