PSV ziet miljoenen extra clubkas instromen door uitschakeling Ajax

PSV ziet miljoenen extra clubkas instromen door uitschakeling Ajax

24-08-2016 22:42
48

Voor PSV is de uitschakeling van Ajax in de play-offs van de Champions League een financiële meevaller. De Eindhovenaren kunnen in ieder geval drie miljoen euro extra tegemoet zien.

Dat geld is afkomstig uit de market pool van het kampioenenbal. Nederland heeft recht op acht miljoen uit de pool. In het geval ook Ajax actief zou zijn in de Champions League, zou 65 procent van dat bedrag naar PSV gaan en 35 procent naar Ajax. Door de uitschakeling van Ajax vloeit nu alles de Eindhovense kas in.

PSV ontvangt overigens veel meer dan alleen het geld uit de market pool, maar dat zou het ook doen in het geval Ajax zich had gekwalificeerd. Zo zijn er forse premies te ontvangen bij elke keer dat een wedstrijd in de groepsfase gewonnen wordt. PSV was daardoor al verzekerd van zeventien miljoen euro aan inkomsten.

PSV-directeur Toon Gerbrands liet eerder dit jaar overigens optekenen dat hij graag zou zien dat twee Nederlandse ploegen zich weten te kwalificeren. De punten voor de UEFA-coëfficiëntenlijst zijn in de ogen van Gerbrands belangrijker.