Spelersrapport onthutsend Ajax: El Ghazi en Gudelj spannen de kroon

Spelersrapport onthutsend Ajax: El Ghazi en Gudelj spannen de kroon

25-08-2016 00:10
61

Ajax leed woensdag een dramatische nederlaag in Rostov (4-1). VoetbalPrimeur maakt rapport op van een onthutsend zwak Ajax.

Jasper Cillessen - 6: Zijn laatste wedstrijd als Ajacied...kon weinig doen aan de tegendoelpunten. Verrichtte in de eerste helft nog wel een prima redding. Zéér treurig einde van zijn Ajax-periode.

Kenny Tete - 3,5: Verloor het kopduel bij de 1-0 wel met heel duidelijk verschil. Gooide er af en toe nog wel een tackle uit, maar alléén dat is bij lange na niet genoeg.

Joël Veltman - 3: Werd op zijn vertrouwde positie in het centrum neergezet omdat hij makkelijker kon communiceren dan Sánchez. Maakte deel uit van de werkelijk chaotische defensie.

Jaïro Riedewald - 3: Een absolute off-day voor Riedewald, die in de eerste twintig minuten al diverse keren balverlies leed en ook nog eens niet op stond te letten in de dekking.

Nick Viergever - 4: Was zijn man kwijt bij de 2-0 van Rostov, die uit een hoekschop viel. Aan voorzetten geven kon Viergever sowieso al niet denken.

Riechedly Bazoer - 3: Als je naar de top wilt, zul je in ieder geval moeten beseffen dat zondagavondvoetbal niet genoeg is. Liep er vanaf de eerste seconde bij alsof Ajax met 0-3 voor stond.

Nemanja Gudelj - 2: Staat dit seizoen meer naar voren op het middenveld, maar als je structureel voor de veilige opties kiest, smoor je je eigen aanvallen in de kiem.

Davy Klaassen - 4: Kwam niet in het stuk voor. Benutte een strafschop, maar ja: wat moet je daarmee? Klaassen kon zijn PAOK-kunstje (slecht spelen, wel scoren) niet herhalen.

Anwar El Ghazi - 2: Stond 45 minuten op het veld en deed werkelijk alles verkeerd. Wat is er met El Ghazi gebeurd? Op deze manier kan hij een transfer in ieder geval op zijn buik schrijven.

Bertrand Traoré - 4: Kon zich niet onttrekken aan de malaise. Had de enige kans van Ajax in de eerste helft moeten maken. Maar ja, wat moet Traoré als hij verder geen bal krijgt?

Amin Younes - 3,5: Vorige week nog de beste Ajacied, ditmaal moest hij achter de rechtsachter aan in plaats van andersom.

Invallers:
Lasse Schöne - 5: Bosz ziet in hem geen buitenspeler, maar greep toch maar terug op de routine van Schöne. Kon de blamage niet voorkomen.

Kasper Dolberg - 5,5: Wat kun je van zo'n jonge speler verwachten, laat staan kwalijk nemen als je bij een 3-0 stand het veld betreedt?

Mateo Cassierra - Speelde te kort voor een beoordeling