Bosz niet wanhopig: Ik heb dit bij andere clubs wel eens eerder meegemaakt

Bosz niet wanhopig: "Ik heb dit bij andere clubs wel eens eerder meegemaakt"

24-08-2016 23:05
22

Peter Bosz zag zijn ploeg woensdagavond kansloos verliezen bij FK Rostov. De Ajax-trainer had al snel het idee dat het de verkeerde kant opging.

"Ik had vrij snel in de gaten dat we heel angstig waren in de eerste helft", zei Bosz voor de camera van Veronica. "We durfden niet te voetballen. Het was angstig, vooral heel angstig. De druk staat er bij zo'n wedstrijd goed op. Maar je zag gewoon dat we heel slordig waren in balbezit en heel angstig waren om vooruit te spelen."

Wedden

Meer odds

Voor de wedstrijd dacht Ajax op basis van het heenduel nog te kunnen gaan winnen. "Dit was een totaal andere wedstrijd. In de eerste wedstrijd hadden we meer moeten scoren, in de tweede wedstrijd hadden we niks in te brengen en zijn we terecht uitgeschakeld", concludeert Bosz, die in de kleedkamer na afloop weinig zei. "Soms moet je wat zeggen, maar soms kun je dat ook beter niet doen."

Duidelijk is in ieder geval dat de seizoensopening van Ajax volledig in het water is gevallen. "Dat kan je wel stellen ja. We hadden ons graag gekwalificeerd en beter willen starten in de competitie", aldus Bosz, die niet wanhopig is. "Ik heb dit bij andere clubs wel eens eerder meegemaakt, al was dat op een ander niveau. We zullen die jongens vertrouwen moeten geven." Geconfronteerd met het gegeven dat je bij Ajax weinig tijd krijgt, reageerde Bosz tot besluit kort: "Dat weet ik."