Guardiola over conflict met Hart: Ik ben eerlijk geweest naar Joe

Guardiola over conflict met Hart: "Ik ben eerlijk geweest naar Joe"

25-08-2016 08:25
7

Joe Hart lijkt door de achterdeur te vertrekken bij Manchester City. De relatie tussen de doelman en trainer Pep Guardiola is niet om over naar huis te schrijven. Hart voelt zich aan de kant gezet. De Spanjaard countert nu.

"Ik ben er om keuzes te maken. Ik maak een een hoop fouten. Soms maak ik goede keuze, soms slechte. Maar ik probeer altijd eerlijk te zijn", vertelt Guardiola op de persconferentie na de 1-0 overwinning op Steaua Boekarest. "Ik kan niet ontkennen wat ik voel. Ik ben eerlijk geweest naar Joe en naar het team. Ik zou willen dat mijn beslissingen iedereen blij maken, maar dat is onmogelijk. We hebben 28 spelers. Zeventien daarvan kunnen niet spelen."

Guardiola begrijpt als hij kritiek krijgt op zijn keuzes. "Als de fans niet blij zijn kan ik dat begrijpen. Hij heeft meer gedaan dan ik misschien ooit ga doen voor deze club. Spelers als David Silva en Yaya Toure zorgen ervoor dat de club is wat het nu is. Het is geen club met een Europese historie. Ik ben nu hier en ik moet keuzes maken. Niet iedereen is het daarmee eens."

De Spaanse succestrainer benadrukt het feit dat hij eindverantwoordelijk is in Engeland. "Ik heb niet altijd gelijk, maar ik moet wél de keuze maken. Daarom heeft City me gevraagd om hier manager te worden."