'Als Ajax zondag van Go Ahead wint, zijn de fans het alweer vergeten'

'Als Ajax zondag van Go Ahead wint, zijn de fans het alweer vergeten'

25-08-2016 08:35
70

Werk aan de winkel voor Peter Bosz. De start van de trainer bij Ajax is desastreus verlopen. Hij zal snel resultaten moeten gaan boeken om het weer rustig te krijgen in de Arena.

Volgens Ruud Gullit is de grootste uitdaging voor Bosz nu om het ook intern rustig te houden. "Vooral de spelers moeten de koppen bijeen houden", zei de oud-voetballer in de analyse van Rostov - Ajax op Veronica. "Je moet met ze gaan praten, met ze gaan zitten."

Volgens Gullit is de speelwijze van Bosz nog een probleem voor de spelers. "Ze zitten er nu net tussenin. Ze willen hoog druk zetten, maar dat doen ze niet allemaal, waardoor de tegenstander kansen krijgt. Je zit nu overal tussenin en dat is niet goed."

Ronald de Boer, die eveens analist was bij de wedstrijd, denkt dat de klap hard aankomt. "Dit geeft wel een knauw aan het zelfvertrouwen van spelers. Dit dreunt wel een tijd door. Hij moet nu snel het op de rails krijgen en hopen dat je wat vertrouwen tankt tegen een Go Ahead Eagles. Gelukkig voor Ajax spelen ze geen topper. En het is ook wel weer zo dat als je zondag wint, de fans dit alweer vergeten zijn. Het is pijnlijk, Ajax is gewoon niet goed genoeg voor de Champions League."