'Pietje-precies' Petrovic: Ik besef heel goed dat zoiets niet normaal is

'Pietje-precies' Petrovic: "Ik besef heel goed dat zoiets niet normaal is"

25-08-2016 10:00
6

Zeljko Petrovic doet het met een gedeelde eerste plek in de Eredivisie momenteel uitstekend als trainer van ADO Den Haag. De coach heeft dus weinig reden tot klagen. Toch wil de vijftigjarige trainer nog wat rechtzetten: hij vindt namelijk dat veel mensen een verkeerd beeld van hem hebben.

"Omdat ik voor iedereen tijd heb en ook iedereen netjes antwoord geef, hebben sommigen het idee dat ik niet serieus ben", reageert hij tegenover Voetbal International. "Het tegendeel is waar. Ik ben juist een enorm pietje-precies, op het obsessieve af. Op mijn bureau moet altijd alles netjes geordend liggen. Als ik ergens langsloop en ik zie dat er een paar papieren scheef liggen, dan corrigeer ik dat."

"Ik besef heel goed dat zoiets niet normaal is, maar zo zit ik in elkaar", vervolgt de oefenmeester. "Zo is dat ook met trainingen en het voorbereiden op wedstrijden. Als Guus Hiddink ergens op wilde trainen (bij FC Anzhi, red.), dan zorgde ik ervoor dat hij uit vijf oefeningen kon kiezen."

Petrovic noteert tegenwoordig bijna alles. "Sinds het seizoen dat ik assistent werd van Martin Jol bij RKC Waalwijk, schrijf ik alle oefeningen en trainingen op in een schriftje. Ik kan alles nog steeds terugvinden. Ik wil niets aan het toeval overlaten."