'Middenvelder bezorgt Twente probleem: niet speelgerechtigd, aanbod afgewezen'

'Middenvelder bezorgt Twente probleem: niet speelgerechtigd, aanbod afgewezen'

25-08-2016 10:35
15

FC Twente hoopt op korte termijn een oplossing te vinden voor de situatie van Shadrach Eghan. De jonge Ghanees staat onder contract in Enschede, maar omdat zijn werkvergunning is verlopen, mag hij sowieso niet in actie komen in officiële duels. 

De verbintenis van Eghan (22) loopt door tot de zomer van 2017. Als FC Twente een nieuwe werkvergunning aanvraagt voor de Ghanees, valt dat document onder nieuwe regelgeving en moet de rechtspoot ook een salaris gaan verdienen dat Twente niet kan en wil ophoesten, weet Voetbal International. Het huidige jaarlijkse loon van Eghan zou dan namelijk verdubbeld worden. 

Eghan mag op dit moment niet alleen geen wedstrijden spelen, ook trainen is niet toegestaan zonder werkvergunning. Daarom is Twente bezig met het zoeken naar een oplossing voor de jongeling, die in april 2013 zijn debuut maakte in het rode tenue van de Tukkers. Volgens VI meldde IK Sirius, de koploper van de Zweedse tweede divisie, zich recentelijk voor Eghan, maar de aanvallende middenvelder had zelf geen interesse in een overstap naar die ploeg.