De Boer komt terug op eerdere uitspraak: 'Ze hebben in de spiegel gekeken'

De Boer komt terug op eerdere uitspraak: 'Ze hebben in de spiegel gekeken'

25-08-2016 10:49
5

Frank de Boer zei een paar jaar geleden nog dat hij zichzelf niet zo snel in de Serie A zag werken. Inmiddels is de oefenmeester trainer van Internazionale. In de ogen van de voormalig Ajax-trainer is er een hoop veranderd in de Italiaanse competitie. 

"Het Italiaanse voetbal is de weg omhoog weer ingeslagen. Juventus draait weer mee in de internationale top, Inter en AC Milan zijn met nieuwe eigenaren een nieuw tijdperk ingegaan, Napoli en AS Roma hebben zich positief ontwikkeld. De top wordt steeds beter en breder, dat is goed voor het hele Italiaanse voetbal. Daar wil ik graag deel van uitmaken", vertelt De Boer in een interview met Voetbal International. 

Wedden

Meer odds

"Je ziet dat het spel de laatste jaren steeds verzorgder is geworden. Voorbeeld: vroeger heb ik Juventus-doelman Gianluigi Buffon onder druk nooit een bal zien meegeven aan een verdediger. Tegenwoordig doet hij dat zo vaak mogelijk", constateert de coach. "Volgens mij hebben de Italianen een paar jaar geleden in de spiegel gekeken. En kwamen ze tot de conclusie dat het over een andere boeg gegooid moest worden."