Update: FC Twente heeft beet en haalt oud-PEC-speler terug naar Nederland

Update: FC Twente heeft beet en haalt oud-PEC-speler terug naar Nederland

26-08-2016 18:05
71

Mateusz Klich staat in de belangstelling van zowel FC Utrecht als FC Groningen. Ook FC Twente volgt de situatie van de Poolse middenvelder van FC Kaiserslautern op de voet, maar de Tukkers kunnen pas toeslaan als Hakim Ziyech is verkocht. 

De 26-jarige Klich speelde tussen 2013 en de zomer van 2014 in de Eredivisie. De linkspoot werd destijds door PEC Zwolle gehuurd van VfL Wolfsburg. Klich keerde na zijn verblijf bij PEC terug naar de Bundesliga-grootmacht en werd in januari 2015 door Wolfsburg verkocht aan Kaiserslautern. De formatie uit de 2. Bundesliga is nu bereid om de tienvoudig international te verkopen. Prijskaartje: zo'n anderhalf miljoen euro. 

Utrecht heeft Klich volgens Magia Fotbolu op het oog als opvolger van Bart Ramselaar, die afgelopen week voor miljoenen naar PSV verkaste. Groningen beleeft een dramatische competitiestart (drie gespeeld, nul punten) en wil de selectie in de laatste week van de transfermarkt nog een kwaliteitsimpuls geven. 

Update 19:08: Volgens TC Tubantia hoopt FC Twente vrijdag een akkoord te bereiken met Klich. De Tukkers laten daarmee zowel FC Utrecht als Groningen achter zich. Twente-trainer René Hake kent Klich uit zijn tijd bij PEC Zwolle. Daar speelde hij in het seizoen 2013/14.

Update 21.22: Ted van Leeuwen, technisch directeur van Twente, bevestigt in gesprek met Voetbal International dat de club inderdaad bezig is met de komst van Klich. "Ik kan alleen zeggen dat wij met hem bezig zijn. Wij zijn in hoge mate in hem geïnteresseerd." Van Leeuwen wil niet erkennen dat de komst van de 26-jarige Pool al bijna in kannen en kruiken is. Via zijn persoonlijke Instagram-account laat Klich donderdag zelf blijken dat hij 'onderweg is naar Nederland'.  

Update 26-8, 18.05: Mateusz Klich keert definitief terug op de Nederlandse velden. FC Twente maakt via de officiële kanalen melding van de terugkeer van de middenvelder, die eerder dus voor PEC Zwolle uitkwam. Klich tekent in Enschede een contract voor drie seizoenen.