Schalke smijt met miljoenen: middenvelders overgenomen van Spurs en PSG

Schalke smijt met miljoenen: middenvelders overgenomen van Spurs en PSG

25-08-2016 11:17
8

Schalke 04 gaat zich versterken met zowel Nabil Bentaleb (Tottenham Hotspur) als Benjamin Stambouli (Paris Saint-Germain, foto). Technisch directeur Christian Heidel heeft dat bevestigd tijdens een persconferentie. Beide middenvelders worden donderdag medisch gekeurd door de Bundesliga-formatie. 

Schalke was naarstig op zoek naar een controlerende middenvelder. Duitse media voorspelden dat Bentaleb óf Stambouli zou verkassen naar Gelsenkirchen, maar nu blijkt dus dat zowel de Algerijn als de Fransman dit seizoen actief in de Veltins-Arena. 

Wedden

Meer odds

De 21-jarige Bentaleb zette een jaar geleden nog zijn handtekening onder een nieuw, verbeterd contract bij Spurs. De afgelopen maanden kwam hij echter niet meer voor in de plannen van manager Mauricio Pochettino. Wat Schalke gaat betalen voor de linkspoot, is nog onbekend. 

De 26-jarige Stambouli deelde in het seizoen 2014/15 nog een kleedkamer met Bentaleb. Tottenham nam de controleur twee jaar geleden over van Montpellier, maar verkocht hem twaalf maanden later weer door, aan PSG. Nu kan Stambouli dus opnieuw zijn koffers pakken. Ook de Fransman wordt definitief ingelijfd. Schalke had nog wat geld op de bank staan: Leroy Sané verkaste onlangs voor vijftig miljoen euro naar Manchester City.