Update: Heracles-spits heeft transfer naar Engeland officieel te pakken

Update: Heracles-spits heeft transfer naar Engeland officieel te pakken

26-08-2016 18:20
26

Het zit er dik in dat Heracles Almelo na Wout Weghorst nog een spits kwijtraakt. TC/Tubantia meldt namelijk dat Paul Gladon (24) in de belangstelling staat van een Engelse club en mogelijk dus snel vertrokken is.

Heracles kan Gladon snel verliezen, aangezien de aanvalsleider al naar Engeland is afgereisd om te praten met de betreffende club. Om welke club het gaat, wordt niet gemeld. De hiervoor genoemde krant weet dat Gladon voor zijn vertrek een bericht op social media zette, maar dat het bericht ook snel weer is verwijderd.

De Heraclieden haalden eerder deze zomer al een vervanger op voor Weghorst, in de persoon van Vincent Vermeij. Als Heracles ook Gladon verkoopt, dan is de tweede transfer van deze zomer een feit. Een overstap zal wel verrassend zijn, aangezien de aanvaller vorig seizoen niet eens een vaste basisklant was in Almelo.

Dit seizoen maakte Gladon in de eerste drie competitiewedstrijden twee doelpunten. Dat deed hij thuis tegen Willem II. In dat duel miste Gladon ook twee strafschoppen.

Update 17.51 uur: Paul Gladon heeft in Wolverhampton Wanderers zijn nieuwe club gevonden, meldt de NOS donderdagmiddag. Heracles Almelo ontvangt zo'n twee miljoen euro voor het vertrek van de spits naar het Championship. Gladon heeft zijn eerste seizoen in Almelo er net opzitten. Hij kwam een jaar geleden over van Sparta.

Update 26-8, 18:20 uur: Paul Gladon mag zich officieel speler van Wolverhampton Wanderers voelen. De aanvaller komt over van Heracles Almelo en heeft een contract voor drie seizoenen getekend met een optie voor nog een jaar. "Ik ben erg onder de indruk van de faciliteiten hier", glundert de aanvaller op de clubsite. "De verschillen tussen hier en Nederland zijn enorm groot. Ik heb gisteren wat tijd doorgebracht in het stadion en het zag er fantastisch uit. Ik kan niet wachten op onze eerste thuiswedstrijd."