Update: De Graafschap haalt weer een aanvaller: Snelle terugkeer hoogste niveau

Update: De Graafschap haalt weer een aanvaller: "Snelle terugkeer hoogste niveau"

25-08-2016 15:07
28

De Graafschap wil Go Ahead Eagles-aanvaller Elvio van Overbeek graag overnemen. De Superboeren zijn op zoek naar aanvallende versterking na het vertrek van spits Vincent Vermeij. De spoeling in de voorhoede is dun bij de Achterhoekse club.

De Gelderlander weet dat Van Overbeek, voorheen jeugdspeler van PSV, de volgende aanwinst van De Graafschap moet worden. De Doetinchemmers haalden woensdag Anthony van den Hurk al op bij FC Eindhoven en zijn nog niet klaar. De club hint zelf naar een nieuwe transfer op Twitter: 'Anthony Van den Hurk krijgt rugnummer 17. Nummer 20 nog vrij, zou daar ook nog iemand mee gaan spelen?'

Het hiervoor genoemde medium weet dat Van Overbeek per direct weg mag bij Eagles, waar niet alleen Van Overbeek zijn koffers mag pakken. Ook voormalig Graafschap-aanvaller Jerry van Ewijk, Mohamed Hamdaoui, Teije ten Den en Orhan Dzepar mogen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Voor hen is er geen toekomst bij de kersverse Eredivisie-club.

Update 15.07 uur: De Graafschap heeft de komst van Elvio van Overbeek donderdag bevestigd. De 22-jarige aanvaller komt op huurbasis over van Go Ahead Eagles. "Met bijna 100 wedstrijden in het betaald voetbal, kun je rustig zeggen dat Elvio de nodige ervaring heeft. Met zijn snelheid en balbehendigheid is hij een waardevolle aanvulling in onze aanvalslinie", zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede. Van Overbeek zelf: "Ik ga er alles aan doen om mij in de basis te spelen. Mijn doelstelling is een bijdrage te leveren aan een snelle terugkeer naar het hoogste niveau."