Van Wolfswinkel: Een geweldige spits, maar wij hebben van Wolfswinkel

Van Wolfswinkel: "Een geweldige spits, maar wij hebben van Wolfswinkel"

25-08-2016 14:13
6

Ricky van Wolfswinkel staat komend weekend met Vitesse tegenover zijn oude club FC Utrecht, een ontmoeting waar hij naar uitkijkt vanaf het moment dat hij zijn handtekening zette in Arnhem.

"Vitesse - FC Utrecht, dat is de eerste wedstrijd waar ik naar keek op het programma. Ik heb een goed gevoel bij die club en ik heb ze in het buitenland altijd gevolgd, evenals Vitesse", zegt Van Wolfswinkel tegen Omroep Gelderland. "Ik heb daar twee jaar gespeeld, veel genoten en heb ook veel te danken aan Utrecht. Het is leuk om tegen ze te spelen."

Inhouden gaat Van Wolfswinkel zich niet als hij scoort tegen Utrecht, de club die hij in 2011 verliet voor Sporting Lissabon. "Als ik tegen Utrecht scoor, doet dat niks extra's, ik ben een professional. Ik ga gewoon juichen, want als ik blij ben dan juich ik", aldus Van Wolfswinkel, die bij FC Utrecht nu Sébastien Haller in de spits ziet lopen. "Dat is een geweldige spits en dat is mooi voor Utrecht. Maar wij hebben Van Wolfswinkel en die hoopt er morgen eentje meer te maken dan FC Utrecht."