Update: 'Feestje in Nijmegen: miljoenenbedrag door droomtransfer Cillessen'

Update: 'Feestje in Nijmegen: miljoenenbedrag door droomtransfer Cillessen'

25-08-2016 18:37
11

Jasper Cillessen stapte donderdag over van Ajax naar FC Barcelona en dat maakt NEC trots. De keeper doorliep de hele jeugdopleiding van de Nijmeegse club alvorens in 2010 zijn debuut te maken.

NEC verdient ook mee aan de transfer van Cillessen, die voor dertien miljoen euro plus twee miljoen euro aan bonussen door Ajax werd verkocht. "We doen volgens afspraak geen uitspraken over bedragen, maar ik kan wel zeggen dat het een grote stap is in de financiële herstructurering van de club", zegt algemeen directeur Bart van Ingen op de website van NEC.

"We zijn boven alles enorm trots op Jasper. Sinds 2001 zat hij bij ons op de Voetbal Academie. Dat een zelf opgeleide speler de stap naar Ajax maakt, is natuurlijk al fantastisch maar om dan vervolgens naar FC Barcelona te kunnen, is een ware jongensdroom", aldus Van Ingen. Cillessen vertrok in augustus 2011 van NEC naar Ajax.

Update 18.37 uur: Volgens dagblad de Gelderlander verdient NEC anderhalf miljoen euro aan de transfer van Cillessen naar Barcelona. Dat bedrag bestaat uit een doorverkooppercentage (ongeveer één miljoen euro) en de gebruikelijke opleidingsvergoeding (ruim 550.000 euro). Ter vergelijking: het totale spelersbudget van de Nijmegenaren is dit seizoen drie miljoen euro.