Fraser buigt zich over Ajax-crisis: Zijn visie is nog net zo top

Fraser buigt zich over Ajax-crisis: "Zijn visie is nog net zo top"

25-08-2016 16:29
7

Punten pakken is de enige remedie voor de crisis bij Ajax. Dat zegt Vitesse-trainer Henk Fraser, die het op de persconferentie voor het duel met FC Utrecht had over een van zijn voorgangers in Arnhem, Peter Bosz.

Bosz werd woensdag met Ajax uitgeschakeld in de strijd om een Champions League-plek door Rostov. Het was niet voor het eerst dit seizoen dat de Amsterdammers slecht voor de dag kwamen. Fraser denkt dat Bosz snel punten nodig heeft. "We zijn er namelijk allemaal van overtuigd dat hij een van de betere trainers in Nederland is, maar hij moet vechten tegen zaken door zijn nederlagen", zegt de Vitesse-coach tegen Omroep Gelderland. "Maar zijn visie is nog net zo top. Trainers moeten punten pakken, dat geeft weer ruimte en rust."

Fraser vindt het moeilijk om te zien hoe de clubs er in de Eredivisie voorstaan, omdat iedere ploeg de eerste weken een enorme strijd levert. "Alle ploegen moeten die eerste vier à vijf weken door. Frank de Boer sprak zelfs over vier à vijf maanden bij Inter. Het duurt gewoon een periode voordat je ploeg kan groeien, want dan zijn er ook pas duidelijkheden over de opstelling bijvoorbeeld", aldus de trainer van Vitesse.