Verrassende ontwikkeling rond Dost: Ga ervan uit dat hij zeer gemotiveerd is

Verrassende ontwikkeling rond Dost: "Ga ervan uit dat hij zeer gemotiveerd is"

25-08-2016 18:07
4

Ondanks het feit dat Bas Dost mag vertrekken bij VfL Wolfsburg, heeft het er alle schijn van dat de aanvaller dit weekend 'gewoon' mag starten tijdens de competitie-opener tegen FC Augsburg.

Dit liet Wolfsburg-trainer Dieter Hecking doorschemeren tijdens een persconferentie in aanloop naar het eerste Bundesliga-duel. Dost was deze week nog trefzeker voor Wolfsburg in het bekerduel met FSV Frankfurt (1-2 winst), dit tot grote tevredenheid van de oefenmeester. "Bas heeft in de beker gescoord en laat iedere training zien in bloedvorm te verkeren", aldus Hecking tijdens de persconferentie, geciteerd door Voetbal International.

Wedden

Meer odds

Door de goede vorm waarin de spits verkeert, twijfelt de trainer dan ook niet om Dost ook dit weekend weer te gebruiken, zeker gezien het feit dat aanwinst Mario Gómez volgens de trainer nog niet wedstrijdfit is. "Ik ga ervan uit dat hij zeer gemotiveerd is om tegen Augsburg te spelen en met ons succes te boeken", vervolgt Hecking tevreden over de Nederlander.

Dat Dost mag vertrekken bij de Duitse club is al langer bekend. De voormalig spits van onder andere Heracles Almelo en sc Heerenveen werd deze zomer onder meer gelinkt aan Ajax. Deze week werd Dost bovendien in verband gebracht met Newcastle United