Update: AZ 'is er bijna uit' met geïnteresseerde Belgen: 'Bal ligt nu bij mij'

Update: AZ 'is er bijna uit' met geïnteresseerde Belgen: 'Bal ligt nu bij mij'

25-08-2016 23:11
9

De kans lijkt groot dat Markus Henriksen komende week vertrekt bij AZ. Directeur voetbalzaken Max Huiberts erkent in gesprek met RTV NH dat de Alkmaarders momenteel in onderhandeling zijn over een transfer van de Noorse middenvelder. 

"Er wordt op het moment onderhandeld over een transfer tussen club en speler. Er zijn meerdere opties. Het kan ook zomaar niet doorgaan", aldus Huiberts. Het gaat onder meer om Anderlecht. De Belgische grootmacht incasseerde eerder deze week miljoenen, dankzij de verkoop van Dennis Praet. 

AZ is bereid om mee te werken aan een verkoop van de 23-jarige international. "Maar we hebben ook aangegeven aan de zaakwaarnemer van Henriksen dat het niet te lang moet duren", voegt Huiberts daar direct aan toe. "Wij hebben meerdere opties voor een vervanger. Wij moeten ook de tijd hebben om voor de transferdeadline iemand te halen." Henriksen heeft in Alkmaar nog een contract voor één seizoen. 

Update 23.11: Na afloop van AZ-Vojvodina (0-0) heeft Henriksen persoonlijk bevestigd dat zijn werkgever er met Anderlecht 'er zo goed als uit is' over een transfer. "De bal ligt nu bij mij, ik zal een paar dagen de tijd nemen voor een beslissing", aldus de middenvelder in gesprek met FOX Sports. "We zien dan wel wat er gebeurt."