Brands over Ajax: 'Hoeveel punten halen ze dan in de Champions League?'

Brands over Ajax: 'Hoeveel punten halen ze dan in de Champions League?'

25-08-2016 22:10
54

Marcel Brands lijkt het stiekem niet erg te vinden dat Ajax is uitgeschakeld voor de Champions League. Hierdoor mag PSV drie miljoen euro extra bijschrijven, al beseft de technisch manager van de landskampioen wel dat de status van het Nederlandse voetbal flink wankelt.

"Het is natuurlijk teleurstellend", reageert Brands tegen de NOS. "Wij moeten de eer van het Nederlandse voetbal maar hoog houden, met name tegen Rostov", aldus Brands, die stiekem geniet van de drie miljoen euro die PSV nu extra krijgt. "Dat is wel mooi meegenomen."

Voor PSV dus financieel aantrekkelijk, voor het Nederlandse voetbal minder goed. Ook voor de coëfficiënten-lijst van de UEFA is de uitschakeling van Ajax slecht nieuws. "Je moet ook reëel zijn", reageert Brands. "Als ze echt niet zo goed zijn, hoeveel punten zullen ze dan halen in de Champions League? Dan hoop ik maar dat ze veel punten in de Europa League halen."

Dan naar de loting. Brands beseft dat het in het miljoenenbal loodzwaar gaat worden voor PSV. Hij had liever in Groep G gezeten, de groep waar Leicester City, FC Porto, Club Brugge en FC Kopenhagen zich bevinden. "Het is mooi om die ploegen in Eindhoven te hebben. Maar wel zwaar. Ik keek vooral naar het sportieve aspect, dus ik hoopte op G."

Lees ook: PSV gaat extra miljoenen niet besteden aan transfers: 'Stabiel, financieel beleid'