AZ verspilt geen energie op gezapig avondje en plaatst zich voor groepsfase

AZ verspilt geen energie op gezapig avondje en plaatst zich voor groepsfase

25-08-2016 21:49
21

AZ heeft zich donderdagavond geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Een doelpuntloze remise tegen FK Vojvodina was voldoende, na de 3-0 zege in Servië van een week geleden. Vrijdag krijgen de Alkmaarders te horen wie de opponenten worden in Europa. 

Het elftal van trainer John van den Brom boekte zeven dagen geleden een ruime overwinning op Vojvodina en daardoor was de return in het eigen AFAS Stadion eigenlijk niet meer dan een formaliteit. Van den Brom zag echter geen reden om basisspelers rust te geven. Op volle kracht begon AZ aan het Europa League-duel. Voor de pauze hadden de Alkmaarders de controle. Dat resulteerde in kansen voor onder meer Fred Friday (foto) en Levi Garcia.

Na de pauze leken beide teams het wel prima te vinden. Er gebeurde eigenlijk niets meer op het veld. Friday mocht zichzelf overigens nog wel aanrekenen dat hij niet minimaal één keer scoorde. Op aangeven van Garcia kreeg de Nigeriaanse aanvaller dé kans om met het hoofd te scoren, maar hij raakte de bal totaal verkeerd. 

Vojvodina deed tijdens het tweede bedrijf ook geen serieuze poging meer. Drie goals maken zat er simpelweg niet meer. AZ scoort een paar broodnodige punten voor de welbekende UEFA-coëfficiëntenlijst en krijgt vrijdag te horen welke ploegen het treft in de groepsfase van de Europa League. Ook bekerwinnaar Feyenoord en Ajax gaan de koker in.