Krul: Het was uiteraard een grote teleurstelling, maar je moet door

Krul: "Het was uiteraard een grote teleurstelling, maar je moet door"

25-08-2016 22:24
15

Tim Krul is er aanstaande zondag nog niet bij als zijn kersvers werkgever Ajax het in Deventer opneemt tegen Go Ahead Eagles, De goalie, donderdag vastgelegd als opvolger van Jasper Cillessen, is nog aan het herstellen van een zware knieblessure die hij eind 2015 opliep. 

Op de website van Ajax vertelt Krul (28) over zijn revalidatie. "Het gaat goed. Ik ben momenteel op het veld bezig met de keeperstrainers en daarna zal ik langzaam aansluiten bij groep. We zullen het per dag bekijken. Aanstaande zondag tegen Go Ahead Eagles zal ik nog niet keepen, dat wordt pas na de interlandperiode. En dan moet ik waarschijnlijk eerst wel een paar wedstrijden in het tweede elftal spelen, want wedstrijdritme is anders dan trainingsritme."

Dat Ajax dit seizoen géén Champions League-voetbal speelt, doet niets af aan het enthousiasme van de goalie. "Het was uiteraard een grote teleurstelling, maar je moet door. Het is niet makkelijk te accepteren, want iedereen wil in de Champions League spelen, maar de Europa League is ook een mooie competitie. Het belangrijkste is nu dat er dit weekend punten worden gepakt bij Go Ahead. Momenteel gaat het moeizaam bij Ajax, maar het is niet dramatisch. Het zelfvertrouwen komt wel weer als er wordt gewonnen."

Lees ook: Transfernieuws uit Amsterdam: Ajax legt Krul vast als opvolger van Cillessen