Adriaanse over Ajax-crisis: 'Waar moet die dan spelen? Wie moeten ze kopen?'

Adriaanse over Ajax-crisis: 'Waar moet die dan spelen? Wie moeten ze kopen?'

25-08-2016 23:26
22

Co Adriaanse hoopt dat de leiding van Ajax niet in paniek raakt door de dramatische seizoensstart van de club. Onder leiding van Peter Bosz pakten de Amsterdammers in de Eredivisie vier punten in drie duels. Als klap op de vuurpijl werd Ajax uitgeschakeld in de play-pffs van de Champions League. 

"Bosz heeft het niet makkelijk op dit moment. Hij zit er ook maar net. Zijn opdracht is om Ajax anders te laten voetballen. Creatief, meer naar voren gericht. Zoiets kost tijd", stelt Adriaanse vast in NRC Handelsblad. "Technisch manager Marc Overmars heeft daarvoor de spelers gehaald die hij dacht te moeten halen. Ajax leek ook klaar op de transfermarkt."

"Stel dat ze toch een nieuwe speler zouden aantrekken. Op welke positie moet die dan spelen? Wie moeten ze dan kopen? En welke speler moet er dan weg? Dat is een ingewikkelde legpuzzel die je niet zomaar oplost. De spelers die ze gehaald hebben, kan ik nog niet goed beoordelen. Ze zijn er pas net."

Wat Adriaanse betreft moet de Ajax-leiding nu het hoofd koel houden. "Ik zie ook geen reden tot paniek of een alarmfase. Ajax weet wat het wil en Peter is niet voor niets aangesteld. Aan hem om die wens te koppelen aan resultaat. Ze zouden zich bijvoorbeeld nu kunnen richten op een plek bij de laatste acht van de Europa League."