'AZ kijkt voor opvolger van Henriksen in Eredivisie en heeft target gesignaleerd'

'AZ kijkt voor opvolger van Henriksen in Eredivisie en heeft target gesignaleerd'

26-08-2016 06:55
30

Markus Henriksen verkast waarschijnlijk voor het einde van de transferperiode van AZ naar RSC Anderlecht. Dat betekent echter dat de Alkmaarders op zoek moeten naar een vervanger. En die staat al paraat in de persoon van Iliass Bel Hassani.

De Telegraaf meldt dat de naam van Bel Hassani één van de namen is die rond Alkmaar circuleert. Het is geen geheim dat de spelmaker van Heracles Almelo al langere tijd aast op een stap hogerop en dit zou de ideale gelegenheid zijn. In 2013 voegde Bel Hassani zich bij Heracles, na drie seizoenen in het eerste van Sparta Rotterdam, de club waar hij ook de jeugdopleiding doorliep.

De bijna 24-jarige middenvelder speelde vorig seizoen 37 competitiewedstrijden voor Heracles en scoorde in die duels acht keer. Bel Hassani had al een transfer naar het buitenland kunnen maken, maar Heracles hield zijn poot stijf. "Ik heb te horen gekregen dat het wat moeizamer gaat in overleg met de clubs, alleen nogmaals: ik houd me daar echt niet mee bezig", stelde Bel Hassani.

Lees ook: AZ is er bijna uit met Anderlecht