Van der Velden haalt oud-ploeggenoot naar Schotland: 'Ben hem dankbaar'

Van der Velden haalt oud-ploeggenoot naar Schotland: 'Ben hem dankbaar'

26-08-2016 10:54
1

Frank van der Struijk heeft in Dundee United zijn eerste buitenlandse club gevonden. De 31-jarige verdediger was clubloos, maar werd uit de brand geholpen door Nick van der Velden.

Van der Struijk mocht aan het einde van het vorige seizoen vertrekken bij Willem II, waarna een onzekere periode aanbrak. "Ik had voor mezelf een deadline gesteld. Als daarvoor geen club zou komen, hield het voor mij op. Dan ging ik wel ergens in de hoofdklasse spelen", vertelt hij aan Voetbal International

Van der Velden hielp zijn oude ploeggenoot echter uit de brand. "Hij vroeg al eerder of Dundee niks voor mij was. Hij was erg positief over de club. Ik zei dat ik vanzelf wel iets zou horen. Een paar dagen geleden werden ze concreet. Ik had het niet meer verwacht, maar ik ben Nick erg dankbaar."

Van der Struijk, die in zijn loopbaan behalve voor Willem II ook voor Vitesse speelde, tekent in Schotland een contract voor één seizoen. "Als het goed bevalt, kan het altijd worden verlengd. We moeten van beide kanten kijken of het bevalt. Het is voor mij allemaal nieuw in Schotland."