Cillessen ontmoet Ajax-held bij Barça: 'Weet zeker dat we het goed kunnen vinden'

Cillessen ontmoet Ajax-held bij Barça: 'Weet zeker dat we het goed kunnen vinden'

26-08-2016 13:21
2

Jasper Cillessen is vrijdag gepresenteerd in Camp Nou als aanwinst van FC Barcelona. De doelman, die overkomt van Ajax, is dolblij met zijn overstap.

"Ten eerste ben ik erg blij om hier te zijn", begint Cillessen volgens El Mundo Deportivo. "Ik ben erg trots dat deze club mij wilde hebben. Het was mooi om hier over het veld te lopen en de ontmoeting met mijn nieuwe teamgenoten was interessant. Ik ga mijn best doen om de mensen trots te maken."

Met Marc-André Ter Stegen heeft Cillessen sterke concurrentie. "Ik ga keihard werken, ik zal er alles aan doen. Ik wil de beste keeper van Barcelona worden, maar ik weet dat dat moeilijk wordt. Er is veel concurrentie, maar we zullen zien."

In Barcelona komt Cillessen een voormalig Ajacied tegen: Luis Suarez. De spits vertrok uit Amsterdam in hetzelfde seizoen als Cillessen naar Ajax kwam. "Ik heb niet lang met hem samengespeeld bij Ajax, dus ik ken hem ook niet goed. Maar ik weet zeker dat we het goed kunnen vinden."

Geen wedstrijd dit weekend
Cillessen maakt zondag in elk geval niet zijn debuut voor Barcelona in de competitiewedstrijd tegen Athletic Bilbao. Hij zit ook niet op de bank. Barça meldt dat het papierwerk nog niet op orde is. Jordi Masip is daardoor de tweede doelman achter Ter Stegen.